keskiviikko 28. elokuuta 2013

Uusi työhuone

Viikonloppu meni, mutta en saanut päivitystä tehtyä. Osaksi siksi, että noh, työhuone on edelleen kuin hävityksen kauhistus :-( Mutta koska lupailin teille kuvia ja Kewa ainakin odottelee jo niitä, niin tässä jokunen. Ja kyllä, Kewa arvasit oikein, jotain uuttakin löytyy;-) Siissen lisäksi, että tämä huone on nyt toisessa päässä taloa kuin entinen työhuoneeni ja tämä on siis yhdistetty lasten leluhuoneesta ja "vaatehuoneesta" purkamalla väliseinä pois. Vanhasta seinästä on muistona mm nyt hieman hassusti katossa oleva pistorasia (josta tuo kännykän laturin johto roikkuu), joka siis on väliseinään upotettujen sähköjohtojen katon läpiviennin kohdalla peittämässä reikää.

Mutta siis niitä kuvia...


Kuten huomaatte niin sekä lapset, että pikku koira ovat jo yrittäneet vallata huonetta itselleen (lasten pieni pehmo nojatuoli ja koroke sekä oikeassa reunassa pilkottava koiran viltti lattialla)

Mutta muistaako joku tämän tapahtuman vanhassa työhuoneessa?

 
 

Noh jos niin sitten ymmärrätte myös tämän:


Eli vaikka tuo kangashylly lopulta vanhaan työhuoneeseen saatiin pystyyn ja "toimimaan" niin sitä ei enää saatu uuteen siirrettyä, koska se oli 10cm liian korkea tullakseen kokonaisena ovista ja purkamaan sitä ei enää tuon pienen "tapaturman" jälkeen voinut. Niimpä kankaat asustavat nyt hyvinkin omalaatuisessa, mutta sitäkin napakammassa KASAssa :-D Ja näköjään uuden kahvinkeittimen laatikkokin on jo tähän huoneeseen majoittautunut...  Tähän meinasin ensin laittaa silityslaudan jne (siksi seinällä on jo naulakko), mutta päädyinkin, että tähän tulee (joskus) kaapit ihan kattoon saakka.

Yhden seinän jätän kokonaan kuvaamatta, syystä, että siinä seisoo meidän perheen vaatekorisysteemi selkä tähän työtilaani päin. Sen edessä seisoo sitten silityslauta ja mallinuket.

Mutta mitäs uutta ekasta kuvasta voi bongata?? Sinisen tavaralokerikon! No, joo, on sekin uusi, mutta tätähän se Kewa aavisteli vaikka hänellä ei voinut olla asiasta minkään asteista tietoa :-)

Joten olkaa hyvät rakkaat lukijat (teitä ei ole montaa, mutta laatuhan korvaamäärän!), se kone jota EI IKINÄ pitänyt tulla, mutta joka silti autoni perästä parin miehen voimin nostettiin:Kyllä, Hän on nyt sitten peitetikki ISOLLA peellä, tai geellä tässä tapauksessa merkkiin viitaten. Hän on olevinaan teollisuuskone, mutta hän nyt ei ihan niitä kalleimpia ja komeimpia teollisuuskoneita ole, koska laskin, että minun ompelumääräni ei ole verrattavissa teollisuuden ompelumääriin ja täten tämmöisen halvemmankin koneen luulisi kestävän minun tarpeissani. Hän toimii voimavirralla pyynnöstäni (olisi siis voinut olla ihan normaalillakin valovirralla, mutta pistorasioiden ja sulakkeiden vuoksi voimavirta oli meidän taloon parempi vaihtoehto, ja riittääpä moottorissa vääntöä  nyt ainakin). Se mitä eniten pelkäsin, eli koneen ääni ja melu, onkin sitten asia ihan erikseen. Voin meinaa kertoa, että vieressä seisova ja hiljaisena myytävä berninan 1150mda saumuri pitää hervotonta meteliä tähän koneeseen nähden vaikka tässä tuo kytkinmoottori on käynnistämisen jälkeen koko ajan käynnissä (eli pitää pientä huminaa jatkuvasti). Vauhtia tässä koneessa piisaa ja "kaasun" käytön kanssa onkin opettelua. Pientä opettelua vaati myös tuo paininjalan nosto jalalla, mutta se oli niin nopea juttu sisäistää, että nyt polkaisen saumurin luona varmuudeksi kaasua ennen ompelua ja sitten nolona etsiskelen paininjalan nostovipua koneen takaa :-D Lankojen pujotus on kaikesta ulkonäöstä huolimatta suht helppoa, tai sitten minä vaan satun olemaan tämmöinen sokkeloaivoinen ihminen, jolle tämmöiset ei tuota ongelmia... En meinaa vielä koskaan ole tavannut ompelukonetta jossa olisi vaikeat langat pujottaa...


Mutta siinä se nyt on, on päälitikki ja kolme neulaa, kulkee lujaa ja tikkiä tulee, niin, ja sain minä tämänkin tekee hyppytikkin, kun oli langankireydet väärin :-(  Mutta ei hypi enää!

5 kommenttia:

 1. Vau! Tuolla on varmaan mukava ommella.

  VastaaPoista
 2. Oi apua mikä kone!!! Ihan oikeasti kateudesta vihreä vaikka minulla ei sillä tarvetta ole. Ja tosiaanko hiljainen, oi oi oi oi, sillä sitten suristellan menemään kauhea vauhtia. Ja uusi työhuone näyttä mukavalle, sopussa ne lapset ja koirakin siellä menee, eikös;) Meidän isäntä halua minut pois meidän ruokahuoneesta missä ompelen, mutta olen sanonut että kellarissa missä olis oiva tila, en pystysi ompelemaan, kun lapset tulisivat perään... Ja ruokahuonessa kukaan ei syö kuitenkin;) mutta oikein hyviä ompeluhetkiä!!!

  VastaaPoista
 3. Onnea teollisuuskoneelle!! :) Ottaisin minäkin jos vaan tilat antais myöten. Meinaa vaan tehdä tiukkaa tuo kolmen koneen pöytäkin pitää täällä, puhumattakaan kokonaisesta teollisuuskoneesta.. *huokaus*

  Onpas muuten semmoinen merkki etten ole koskaan törmännyt teollisuuskoneissa moiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo nyt o tuollai "wannabe" teollisuuskone, ei sellai aito... Mutta toimii niin vallan nätisti ja säätäminen on teillisuustyyliä eli tikinpituus jne ei ihan pikkusäätimestä onnistu.
   Loppujen lopuksi tuo kone ei tilaa vie yhtään enempää mitä bernina vei, suunnilleen metrin se leveys suunnassa tarvii tilaa ja sen noin 50cm syvyyttä, saman bernina vei erilliseltä poydältä, tämä vie sen oman pöytänsä kanssa. Mutta ei tän kanssa kyllä huonejärjestystä niin kovin useasti viitsi muuttaa, mutta toisaalta nyt kun työhuoneessa on ne kuvista puuttuvat kaapitkin, niin mitäs sitä toimivaa järjestystä muuttamaankaan (ehhehheh sanon joo nyt, kun tänään viimeksi vaatekorihyllyköitä siirtelin huoneessa)

   Poista
  2. Mulla kun joka tapauksessa taas on tuo pöytä jolla kaikki kolme konetta kykkii, eikä irtopöydälle ole senttiäkään tilaa. Ei mitään mahiksia teolliselle siis. Mutta onneks me tullaan Bertsan kanssa toimeen. :)

   Poista