tiistai 19. maaliskuuta 2013

Millä Paja ompelee

Peitetikin tarina on saamassa päätöstä, joten esitellään uutta konetta odotellessa sitten ne koneet mitä kotona on. Monissa töissä ompelen itse vaatteet toisen värisillä langoilla kuin siihen tulevat resorit, tästä syystä kahden koneen käyttäminen on järkevää, koska tällöin ei tarvitse vaihtaa keskenkaiken koneeseen lankoja ja voin ommella suht mielivaltaisessa järjestyksessä. Eli minulla on kaksi saumuria, tässä kakkossaumurina toimiva Eva by Jaguar:


Tämä saumuri on muuten hyvä, mutta koneen rakenteesta johtuen paininjalan alla on kohta johon jää aika iso kolo. Tähän koloon tökkää sitten työn alla olevat saumat ja niistä ei tule ihan niin siistejä mitä haluaisin. Lisäksi koneen leikkuuterät alkavat olemaan jo suht "heikossa hapessa". Tämä kone tuli minulle joskus vuosi sitten käytettynä ja olen kyllä tällä hintansa edestä ommellut. Tämä kone pitäisi laittaa vaihtoon, tuon ilkeän kolon vuoksi, sen verran se minua tilaustöitä tekiessä häiritsee.

Ja se toinen, tai se ensimmäinen, Hän joka jaksaa muistuttaa Berninan laadusta, Bernie, olkaa hyvä:


Tästä koneesta ei ole paljon sanottavaa, Tosimummo-Tiinaa lainaten "ihanaihanaihana" :-)

Ja mitäs sitten, noh tähän väliin pöydälle kuuluisi se peitetikki, mut mut... Jatketaan pöytää etie päin... Vastaan tulee kaksikko, jotka eivät paljon toisistaan eroa:


Taaempana oleva on se "uskollinen sotaratsu", josta en luovu koskaan, en ikinä, en milloinkaan. Kone on aika tarkalleen 10 vuotta ollut minulla, melkein päivälleen, ja ikinä en tätä ole halunnut vaihtaa pois. Kerran se on huollettu, reilu vuosi sitten, ja aina vaan jaksaa. Kyseessä on pfaff lifestyle 2022. Edessä oleva kone puolestaan on hänen "siskonsa", kone jonka ostin puolisen vuotta sitten eräästä liikkeestä esittelykoneena äitilleni, mutta kun äitin ikuisuus vanha eva jatkoikin toimistaan kaasupolkimen vaihdon jälkeen, niin tämä kaveri jäi sitten minulle. Tämä etummainen on pfaff classicstyle 2025, mutta tämä ei ihan vedä tuolle vanhemmalle vertoja, sen verran tämä on erilainen käteen, vaikka eroa on periaatteessa vain koristetikkien määrässä.

Mutta palataampa pöydän toiseen päähän, sieltä löytyy vielä jotain, luulen, että seassa on yksi pikkuinen kone minkä eräs lueskelija voisi taskuunsa napata ;-)


Tuon tavallisen höyrysilitysraudan nyt varmaan kaikki tunnistaa, mutta tuo Singer on sitten kuulkas kiva kone! Se on höyrysilityskeskus, niih. Sillä on kuulkaas kiva vedellä kantit ja taitteet, höyryä piisaa ja silleen. Tai piisasi, kunnes se piru alkoi kiukkuamaan :-( Viestiä myyjäliikkeelle on jo lähtenyt, ei ole vaan mitään kuulunut... Mutta mikäs se pieni on mistä vihjaisin?? Noh se on tuo kumma kone tuossa keskellä. Se on kuulkaas Bosch IXO, pippurinen ihmekone. Sillä saa niitä rumia jälkiä vaivalla paklattuihin ja maalattuihin/tapetoituihin seiniin! Uppoaa ruuvia ja valitettavasti myös irtoaa... (joku saattaa muistaa miten työhuoneeni hyllykölle kävi taannoin...) Ja jos järeämpiä tarvii ruuvata tai porata niin sitten mennään autotalliin joko hakee kaiken kestävä DeWalt tai sitten se ennen joulua ostamani pylväsporakone, mutta näistä Pajan raskaammista koneista joskust oiste sitten, nyt on liian kylmä lähteä niitä kuvailemaan  ympäri "tiluksia" :-D

Edit: myyjäliike oli laittanut uuden höyrysilitys koneen tulemaan heti jo tätä juttua aikoinani kirjoittaesa. Kone, ylläri ylläri, eksyi itellan hoivissa ja sain pari päivää myöhemmin ihka uuden koneen kiukkuilevan tilalle! Nyt taas riittää höyryä (mitä ilman en enää tulisi toimeen! )

Tosiaan kaksi ompelukonetta tosin vielä löytyy, tässä toinen:Tällä minä aikoinaan opettelin mummin ja papan sähköttömällä mökillä ompelemaan. Tuonne on polkimen väliin jäänyt oikean jalan pikkuvarpaani lukemattomia kertoja :-/  Tämän lisäksi on toinen polkukone, singer,mutta se on tuossa kangaskasan alla, se kun pöytään upotettava, niin tuppaa päälle kertymään kaikenlaista. Singer on pappani löytö jostain, joten sillä en ole koskaan ommellut, mutta pitäisi kokeilla, siihen kun on laskosjalka, pallistaja, vetoketjujalka ja rypyttäjä sun muuta hienoa lisäosaa. Ja tietenkin pienen pieni taskuun mahtuva ohjekirja!

3 kommenttia:

  1. Komeat koneet! Minulla on mummon vanha käsikäyttöinen ompelukone, pitäis kai raahata komerosta esiin ja kokeilla...Muistojen vuoksi;)

    VastaaPoista
  2. Tuo alin on söpö.. melkein kuin se uusi juhlamalli. ;D

    VastaaPoista