tiistai 12. maaliskuuta 2013

Hiljast' o

Niimpä... Siinä se on, tyhjä paikka työpöydälläni Bernien ja "uskollisen sotaratsun" (Pfaffin) välissä. Ei ole berttaa, ei brotheria... Ei laula peitetikki tässä Pajassa, eikä valmistu yksikään työ (pariin päivään).


Niin siinä kävi, että kun bertta jälleen Astan kyydillä perjantaina kotiin saapui, niin yhteistä säveltä ei löydetty. Eka testi langoittamisen jälkeen:

Saanen ilmasita asian niin, että en ole ihan tyytyväinen tikkiin... Vaihdoin toiset mustat langat ja kone teki hyvin epävarmaa ja haparoivaa tikkiä. Tikkiä ilman hyppyjä,mutta niin rumaa, että tikin nurjaa ei voisi käyttää työn oikealla puolella"koristeena".

Vaihdoin jälleen langat ja kokeilin trikooseen:

 Ylin tikki, vaalean siniset langat, on ommeltu brotherilla, kaikki muut turkoosilla ommellut kuuluu bertalle. Alimpien tikkien oikea puoli ei tässä kuvassa näy, mutta toinen neulalanka on kireä kuin viulun kieli ja siitä syystä tikki ei jousta tippaakaan sekä näyttää oikealta puolelta "ihan väärältä"


vasemman puoleiset tikit tilkuissa brother ja oikealla bertta. Tässä sinisemmässä tilkussa bertta alkoi tikkaamaan tiuhempaa tikkiä juur ennen saumaa.


Ylempi broteher ja alempi bertta.

Testaissä molemmissa koneissa schmezin neulat (EL x 705) sekä Moon merkkiset langat. Värit mahdollisimman lähellä toisiaan, jotta värjätty väri langassa ei tekisi langoista eri laatuisia.

Tilanne on tällä hetkellä sellainen, että koneen myyjäliike otti  koneen itselleen testiin, koska maahantuoja "pesi kätensä" koko koneesta. Maahantuoja ei siis halua konetta enää silmiinsä, eikä ole suostuvainen konetta toiseen vaihtamaan. Maahantuoja on viestittänyt koneen myyneelle liikkeelle, että heidän tulisi purkaa kaupat koneesta kanssani, koska ostaja eli  minä, en ole tyytyväinen koneeseen. Tämä ei kuitenkaan tule kysymykseen, koska sekä minä, että myyjäliike olemme sitä mieltä, että koneessa on joku vika. Jos kaupat purettaisiin, niin myyjäliike joutuisi tuon koneen ottamaan omaksi tappiokseen (eli myyjä on maksanut koneesta maahantuojalle, mutta maahantuoja ei hyvittäisi konetta myyjälle, koska katsoo, että kyseessä on ehjä kone, johon asiakas ei vaan ole tyytyväinen). 

No miksi minulla ei ole sitä lainakonettakaan?? No siksi, että lainakone oli maahantuojan ja koska he ovat sitä mieltä, että bertta toimii kuten pitää, niin minun piti palauttaa lainassa ollut kone.Yritimme myyjäliikkeen kanssa selittää, että kun se bertta ei vaan toimi siten, että voisin sillä töitä tehdä, mutta maahantuojalta tuli uhkaus, että joudumme maksamaan lainakoneesta, jos emme "mahdollisimman pian" palauta konetta heille. Niimpä minä eilen illalla pakkasin sekä bertan, että brotehrin laatikkoihinsa ja aamulla mieheni otti bertan ja toimitti matkahuoltoon ja, niin, arvaatte kuka sen brotherin haki, Astahan se "kettuillen" koneen kainaloonsa eteisestä otti.

Mitenkäs tästä eteen päin?? Bertta matkaa siis kuopioon ja se menee testiompeluun. Testaajana toimii mm. Tosimummo-Tiina, joten näiden testaajien taidot antavat meille lopulta vastauksen onko bertta viallinen vai onko minun ompelutyylini jotenkin sellainen, että siihen ei bertta sovellu. Jälkimmäistä epäilemme suuresti, koska bertta on yksi kolmesta peitetikki merkistä jota olen käyttänyt. Elna toimi ihan hyvin, se kiukkusi sen minkä kaikki elnan ja janomen omistajat tietävät. Brother puolestaan, noh, lopetetaan sen ylistys jo :-) Muta mites työt?? Eipä pelkoa, Kone-Minnan Kyösti on kuulkaas semmoinen mies, olkootkin sit kuinka savolainen tahansa, että ei se "poika" kuulkaas asiakkaitaan "kuseen" jätä. Kyösti pakkasi vanhan Elnani ja se tulee "kotiin" takaisin, kone siis oli hänellä vieläkin vaikka luuli sen jo myyneensä, kas kiire ja liikkeen muutto teettää pieniä koneen kadotuksia, sattuuhan sitä isommillekin, et yksi peitetikki hukkuu (viittaan bertan hukkareissuun itellan matkassa)

Jatketaan tarinaa... Ei se meinaa viel tähän lopu! Vastahantässä on puoli toista kuukautta kulunut yhden peitetikin kanssa tarinoidessa ;-)
 

1 kommentti: