lauantai 5. tammikuuta 2013

Pikaiset hamoset

Meitin neidillä, Muhkulla, ei juurikaan ole mekkoja tai hameita. Muhku yksinkertaisesti ei ole välittänyt vielä semmoisista, kun maailman täyttää enempikin traktorit ja kaivurit + muut maatalouskoneet jne :-) Muhku näki kuitenkin joulua ennen tekemäni juhlamekon ja nimesi sen "prinsessatytöksi" ja sen jälkeen Muhku onkin halunnut asiakastöinä tekemieni liivimekkojen ja tunikoiden kaltaisia "mekkoja". Yhden pikaisen mekon sitten tein ennen joulua, ihan perus pitkähihainen paita, jonka leikkasin vähän lyhyempänä ja lisäsin helman vähän rypyttäen, kuvaa ei tietenkään ole, kun arvaatte, että mekko piti saada heti päälle ja meitin neitihän onnistuu sitten sotkemaan vaatteet ihan just heti, niin ja kun se sotkee ne autotallissa niin pesunkaan jälkeen vaate ei ole kuvauskelpoinen... Mutta siis tosiaan nämä kaksi hamosta ompelin sitten pika-pikaa, kun neiti kauppareissulla katseli kaupassa mitälie hörhötyksiä mitä en sitten kuitenkaan suostunut ostamaan (hinta...)

Pilkullisen kokeilin tehdä niin, että rypytän kaitaleen saumuruilla. Noh eipä tuo kone suostunut sitten kamalasti rypyttämään vaikka diffin pienimmälle säädin. Tuli nyt sit mikä tuli, mutta Muhkulle kelpasi.
Kukallisen leikkasin sit täysympyränä/kellona ja helman ompelin saumurin rullapäärmeellä. Vyötärölle ihan vaan resori, kun kuminauhaa varten olisi pitänyt ommella erillinen kappale, jossa kuja ja en tykkää laittaa kuminauhaa kujaan, kun se aina ryttääntyy siel sisällä. Koot on molemmissa sellaiset, että menee nyt ja varmaan vielä pari vuotta eteen päinkin.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat hameet!!! Ei meidän tyttökään halua oikeasti mekkoja, mutta ymmärän sen, haalarin alle ne jää aina mytylle ja veljet aina housuissa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tähän mekottomuuteen vaikuttaa suuresti varmaan myös se, että tyttö ei ole varmaan ikinä nähnyt minua mekossa/hameessa. Sitten kun tosiaan asutaan täällä maalla ja lapset kotihoidossa, niin juurikaan ikinä näe muutenkaan naisia ja tyttöjä hameissa. Telkasta katselevat lastenohjelmia ja niistäkin Puuha-Pete, tuomas-veturi + muut vastaavat on ne eniten katsotuimmat niin ei telkastakaan saa mekko-vaikutteita. Nyt mekkoja näki tässä kotona tilaustöissä, niin siitä se "mäkin haluun tuli". Se mäkin-haluun kun tuppaa noille lapsile tulemaan kaikesta mitä näkevät :-D

      Poista